Усі країни-члени НАТО одностайно погодились, що Україна ввійде до Альянсу — Столтенберг

11.10.2023, 18:03
148103

Усі країни-члени Організації Північноатлантичного договору (НАТО) погоджуються, що Україна стане членом Альянсу у майбутньому.

Читайте також: Польща надала Німеччині докази причетності РФ до вибухів на “Північних потоках”

Про це генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив 11 жовтня на початку 16-го засідання Контактної групи з питань оборони України (“Рамштайн”), яке відбувається у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі.

“Ми повинні привести у дію довгострокову програму, аби забезпечити, що історія не буде повторюватися. З цього приводу, усі союзники погоджуються, що Україна стане членом НАТО”, – сказав Столтенберг.

Він також нагадав, що на липневому саміті у Вільнюсі країни-члени скасували для України вимогу щодо Плану дій щодо членства (ПДЧ).

“Ми представили програму, аби зробити Збройні сили України повністю взаємосумісними з майбутніми союзниками”, – сказав Столтенберг.

Він нагадав, що було започатковано Раду Україна-НАТО, де усі країни разом з Україною є рівними учасниками. Нині, за словами Столтенберга, боротьба України – це боротьба НАТО, безпека України – це безпека НАТО, а цінності України – це цінності НАТО.

“Ми будемо виступати на стороні України стільки, скільки буде потрібно”, – додав Столтенберг.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com