Усім, хто палить траву, раджу спалити освітні атестати, – Зеленський

10.04.2020, 19:47
69224

Президент Володимир Зеленський закликав народних депутатів криміналізувати спалення сухостою в Україні. Про це він розповів під час відеозвернення.

Читайте також: На Львівщині під час спалювання сухої трави загинула літня жінка

“Я хочу звернутись саме тих до громадян, яким байдуже. Мова про тих, хто у 21 сторіччі спалює траву, чим спричиняє страшні пожежі. Я розповім, що таке ваше байдуже в цифрах. У цьому році, кількість пожеж у природних екосистемах збільшилась на 30 відсотків. Ваше байдуже − це пожежі на території в 20 тисяч гектарів. Це в чотири рази більше пожеж в українських лісах. Через ваше байдуже цілодобовим гасінням пожеж займається три з половиною тисячі людей та тисяча одиниць техніки ДСНС. Результати вашого “байдуже” були помітні навіть з супутників НАСА”, − сказав президент.

Також, він порадив таким людям спалити свої атестати, бо такі дії свдчать про відсутність розуму.

“Всім хто палить траву, я раджу спалити освітні атестати, бо ці документи вочевидь втратили силу, а ваші дії свідчать про повну відсутність будь-якого розуму”, − додав він.

Окрім цього, Зеленський привітав рішення збільшити штраф за спалювання сухостою до шести тисяч гривень. В той же час він закликав парламент подумати про можливість більш жорсткого кримінального покарання за такі бездумні дії.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com