В Афганістані Талібан закрив міністерство у справах жінок і замінив його «міністерством моралі»

18.09.2021, 15:30
101207

Талібан закрив в Афганістані Міністерство у справах жінок. Замість нього створили «Міністерство з пропаганди чесноти і запобігання пороку»

Як зазначає BBC, таке відомство і раніше існувало в Афганістані – ще до приходу до влади талібів, однак розширилося під час їх правління з 1996 по 2001 рік. Міністерство відповідало за розгортання так званої поліції моралі на вулицях, щоби забезпечити дотримання суворого тлумачення шаріату.

Читайте також: Штормове попередження оголошено в Україні: будуть грози та сильний вітер

Міністерство у справах жінок з’явилося в Афганістані у грудні 2001 року в результаті втручання США, повідомляє видання. Із його допомогою в країні намагалися встановити гендерну рівність у сфері освіти, медицини та держуправління.

Правозахисні групи раніше критикували «Міністерство з пропаганди чесноти і запобігання пороку» за придушення інакомислення, насильницьке застосування обмежень щодо громадян, особливо жінок і дівчаток, а також поширення страху і недовіри в громадах.

«Його співробітники били жінок, які, на їхню думку, були одягнені «нескромно» або перебували на вулиці без чоловіка-опікуна. Дівчатам не дозволялося отримувати освіту після початкової школи. Такі розваги, як музика і танці, були заборонені, як і грати в шахи або запускати повітряного змія. Час молитов суворо дотримувався, чоловіків змушували відрощувати бороди, а стрижки в західному стилі не схвалювалися», – йдеться в матеріалі.

Як повідомляє BBC, усі, хто порушував правила, піддавалися суворому покаранню – порка, побиття, ампутація кінцівок і публічні страти були звичайною справою.

Офіційні особи Талібану заявили, що при новому уряді жінкам буде дозволено навчатися і працювати відповідно до ісламського релігійного закону, як його трактують таліби.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com