В Афганістані таліби планують повернути страти – ЗМІ

24.09.2021, 15:00
101667

Таліби в Афганістані анонсують повернення страт / Associated Press

“Талібан” планує відновити в Афганістані страти і ампутації кінцівок. Раніше така жорстокість привселюдно відбувалася на спортивному стадіоні Кабула.

Про це повідомляє Associated Press.

У нас була повна безпека у всіх частинах країни. Про це заявив співзасновник радикального ісламістського руху мулла Норуддін Турабі. Зараз він відповідає за в’язниці.

Які покарання раніше практикували таліби

Коли “Талібан” раніше був при владі, засуджених вбивць стратили одним пострілом в голову, який випускав член сім’ї жертви. Крім того, стрілку пропонували взяти “криваві гроші”, щоб залишити злочинця в живих.

За крадіжку людям ампутували руки і ноги. Це залежало від тяжкості злочину.

Турабі відкидає обурення щодо таких покарань

Таліб зазначив, що їх критикували за покарання на стадіоні. Однак він закликав інші країни не втручатися, тому що бойовики “ніколи нічого не говорили про їх законах і покарання”.

«Ніхто не буде говорити нам, якими повинні бути наші закони. Ми будемо слідувати ісламу і будемо встановлювати свої закони на основі Корану », – підкреслив Турабі.

Читайте також: У Херсонській області 50-річний чоловік розбещував 2-річну дитину

«Відрубування рук» відновлять

Чоловік анонсував, що справи про злочини розглядатиме суд. Однак “основою законів Афганістану буде Коран”. За словами Турабі, покарання, які практикували до 2001 року, відновлять.

“Відрубування рук дуже необхідно для забезпечення безпеки”, – заявив Турабі.

Публічні покарання – під питанням

Однак таліби ще роздумують, чи повертати публічні покарання. Щодо цього повинні “розробити політику”.

Правда, в останні дні Кабулі бойовики “Талібану” відновили публічне засудження чоловіків, обвинувачених в дрібних крадіжках. Їх тицяли в кузов пікапа зі зв’язаними руками і виставляли напоказ. Декому з чоловіків вішали на шию або клали в рот черствий хліб.

Телебачення і мобільний не заборонятимуть

Турабі заявив, що на цей раз таліби будуть вирішувати телебачення, мобільні телефони, фото і відео.

Бойовик підсумував, якщо покарання все ж будуть публічними, то люди зможуть знімати їх на відео або фотографувати. На його думку, це нібито поширить “стримуючий ефект”.

Нагадаємо, останні американські військові вилетіли з Кабула 30 серпня. Після цього “Талібан” отримав контроль майже над усією територією Афганістану, крім провінції Панджшер.

Бойовики створили тимчасовий уряд, який керуватиме країною близько 6 місяців. Згодом таліби пропонують провести вибори і сформувати постійний уряд.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com