В Афганістані відразу два кандидати оголосили про вступ на посаду президента – ЗМІ

9.03.2020, 18:45
65947

У столиці Афганістану Кабулі пройшли відразу дві церемонії вступу на посаду президента країни. Про це повідомляє регіональна служба Радіо Свобода.

Читайте також: Зеленський віддав шану українцям, які загинули під час війни в Афганістані (фото)

“У президентському палаці присягу склав чинний глава держави Ашраф Гані. У сусідньому палаці одночасно відбувалася інавгурація прем’єр-міністра Абдулли Абдулли, який оголосив про свою перемогу на президентських виборах”, − йдеться в повідомленні.

Президентські вибори в Афганістані відбулися 28 вересня минулого року. Результати були оголошені через п’ять місяців− 18 лютого.

Згідно з заявою глави Виборчої комісії країни Хави Алам Нурістані, Ашраф Гані переміг на виборах, отримавши 50,64 відсотка голосів виборців. Його перемога була визнана світовою спільнотою.

Друге місце з 39,52 відсотками голосів, за офіційними даними, посів глава уряду Абдулла Абдулла. Він відмовився визнати результати виборів і планує сформувати свій власний уряд. Формування двох паралельних урядів в Афганістані проходить на тлі запланованих переговорів Кабула з радикальним рухом “Талібан”.

Читайте також: В Афганістані розбився пасажирський літак із більше ніж 80 людьми на борту

Представники руху 29 лютого підписали угоду про перемир’я з США. Документ передбачає виведення військовослужбовців міжнародної коаліції з країни. Таліби зобов’язалися не вкривати на підконтрольних територіях терористів і провести переговори про врегулювання ситуації з урядом Афганістану.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com