В Амстердамі хочуть закрити квартал червоних ліхтарів

4.07.2019, 20:33
31847

Мер Амстердама Фемке Галсема, яка торік стала першою жінкою на цій посаді, розглядає можливість закрити прославлений квартал червоних ліхтарів у столиці Нідерландів через умови, в яких змушені працювати секс-працівники. За її словами, місто повинно “наважитися подумати про район червоних ліхтарів без проституції”.

Читайте також: В Амстердамі заборонять проводити екскурсії у кварталі червоних ліхтарів

Це один з можливих сценаріїв, які мер Амстердаму винесе на обговорення з метою побороти торгівлю людьми й скоротити кількість туристів на вузькій алеї в районі Де Валлен, – пише The Guardian.

“Самі цілі не підлягають обговоренню. Тривалий час існував сентимент про моряків у кварталі червоних ліхтарів, які після багатьох місяців у відкритому морі йдуть до “повної” нідерландської жінки. Але зараз ситуація така, що там здебільшого жінки з-за кордону. І ми не знаємо, як вони сюди потрапили. З них сміються. Їх фотографують”, – сказала Галсема.

“Торгівля людьми відбувається у найбільш красивій і старій частині нашого міста. За кілька сотень років ситуація стала неприйнятною”, – додала мер Амстердама.

За її словами, жінки у 330 вітринах кварталу червоних ліхтарів стали просто черговою туристичною принадою міста.

“З них сміються, часто кличуть їхні імена, а потім фотографують про їхньої волі. На додачу торгівля людьми, шахрайство і відмивання грошей повинні бути скорочені. І я хочу зменшити незручності для жителів і підприємців. Там повинно бути тихіше і чистіше”, – сказала Галсема.

Читайте також: Картини Ван Гога, які викрали 17 років тому, виставлять в музеї

Втім, існування кварталу не обов’язково припиниться повністю. Серед можливих сценаріїв – заборона вітрин у борделях. Але при цьому секс-працівникам дозволять продовжити роботу. Також допускається, що деякі вітрини будуть переміщені або ж на деяких вулицях будуть встановлені турнікети, щоб “відсіяти тих, кому не потрібно там бути”. Дебати щодо майбутнього кварталу червоних ліхтарів розпочнуться наступного тижня.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com