В аптеках не буде: фахівці розповіли, де “шукати” вакцину від коронавірусу

22.11.2020, 19:22
89767

Україна, згідно з домовленостями через COVAX, незабаром отримає 8 млн доз вакцини від коронавірусу. Проте препарат буде розподілено по медзакладах. У вільному продажі, в аптечних мережах, придбати вакцину не можна буде.

Читайте також: Вакцина від COVID-19: Україні запропонують спецціну

Як сказав лікар-анестезіолог, професор Сергій Дубров, котрий раніше розповів про нові симптоми коронавірусу, вакцину отримають у першу чергу пацієнти із груп ризику.

Загалом препарат будуть розподіляти, як і всі лікарські засоби, зокрема, спершу він надійде в кожну область, а потім до лікувальних закладів.

“В аптечну мережу вона (вакцина від коронавірусу) не поступить. Будуть розподілятися, мабуть, так, як і всі лікарські препарати. Так само як і той “Ремдесивір”, який зайшов минулого тижня, розподілений по департаментах охорони здоров’я, тобто по кожній області. А далі департамент вже розподіляє по лікувальних закладах. Це буде вирішуватися централізовано. Поки що це, я думаю, не врегульовано, поки немає вакцини”, – висловився професор Сергій Дубров в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

Він припустив, що не всі українці матимуть бажання вакцинуватися від коронавірусу. Пояснив це тим, що є відверті противники щеплень, а також велика кількість громадян вже перенесла недугу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com