В Аргентині обрали нового президента

20.11.2023, 11:32
150072

За результатами підрахунку 93% бюлетенів після другого туру виборів у Аргентині на виборах президента лібертаріанець Хав’єр Мілей набрав 56% голосів проти 44%, які аргентинці віддали за міністра економіки Сержіу Мас.

Читайте також: В Одесі викрили бізнесмена, який намагався дати хабар військовому командуванню (фото)

Про це інформує Bloomberg.

Маса визнав свою поразку у промові перед прихильниками в Буенос-Айресі.

“Аргентинці обрали інший шлях”, – сказав він.

Мілей під час передвиборчої кампанії обіцяв кардинальну зміну політики у країні та за її межами. Його стратегія знайшла підтримку серед населення, яке потерпає від економіки, тривалого знецінення валюти та одного з найшвидших у світі рівнів інфляції.

Зокрема, Мілей пообіцяв відмовитись від песо як національної валюти та ввести американський долар, а також закрити Центральний банк. Також під час виборів він обіцяв кардинальне скорочення державних витрат, що вивести країну з економічної кризи.

Видання зазначає, що “шокова терапія Мілея ставить Аргентину на шлях глибокої невизначеності, а деякі економісти попереджають, що доларизація економіки в 622 мільярди доларів в той час, коли міжнародні резерви вичерпані, може привести південноамериканську країну до чергового витка гіперінфляції”.

В свою чергу представники Міжнародного валютного фонду закликали новий уряд швидко перезавантажити економіку, підкреслюючи, що на “поступову політику” немає часу.

Погляди на війну в Україні

Мілей рішуче підтримує Україну. На початку повномасштабного вторгнення РФ він брав участь у заході на підтримку українців, пише ICTV.

“Я був одним із перших, хто засудив вторгнення в Україну”, – наголосив Мілей.

Він висловив готовність зустрітися з українським лідером Володимиром Зеленським у перші місяці свого перебування на посаді президента, а диктатора Путіна назвав “автократом”.

Мілей зазначав, що “якщо ми захищаємо ідеї свободи, ми не можемо підтримувати та приймати вторгнення РФ в Україну”.

У вересні 2023 року Хав’єр Мілей взяв участь у заході, організованому посольством України в Аргентині. Тоді кандидати в президенти сфотографувався з українським послом Юрієм Клименком, тримаючи аркуші паперу з гаслами на підтримку нашої держави.

Хав’єр Мілей тримав аркуш із написом Ми з Україною.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com