В Аргентину прибули 35 тисяч “біженців” з Росії, серед них є агентура ГРУ, – посол України

22.11.2023, 13:03
150195

За час повномасштабної війни близько 35 тисяч громадян Росії переїхали до Аргентини, і серед них є агентура російських спецслужб.

Читайте також: Блокада кордону: українські перевізники розпочали протест у відповідь на страйк поляків

Про це заявив посол України в Аргентині Юрій Клименко в коментарі “Голосу Америки“.

Він зазначив, що близько 10 тисяч із них – це жінки, які хотіли просто народити дитину в Аргентині, щоб таким чином отримати місцеве громадянство, яке дозволяє легше подорожувати світом, ніж російське.

“Більшість із них є доволі фінансово забезпеченими, вони не працюють, живуть у доволі комфортних умовах, переважна більшість із них не володіє іспанською мовою. Але ж тут треба чітко усвідомлювати, хто є хто. Тому що серед цих 35 тисяч росіян, які сюди прибули, впевнений, є представники і російських спецслужб, які намагаються краще закріпитися на аргентинській території і зміцнити свої позиції в Латинській Америці”, – зазначає посол.

За словами дипломата, ставлення до росіян з боку аргентинців не є аж надто прихильним. Місцеві переважно сприймають їх “стримано-насторожено”, адже ці люди вже асоціюються з країною-агресором. Хоча деякі аргентинці навпаки “з певним співчуттям” ставляться до росіян, які намагаються видавати себе за біженців від путінського режиму.

“При цьому я хотів би підкреслити одну характерну рису, яка є помітною. Це російський великодержавний шовінізм, який простежується у їхній поведінці й тут. (…) Це стосується ставлення до представників Латинської Америки, передусім пересічних аргентинців. Тобто це така зверхність щодо місцевого населення”, – розповідає Клименко.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com