В аспірині виявили небезпечний побічний ефект

19.12.2018, 16:27
6806

Аспірин є досить популярним засобом, але він не так безпечний, як здається на перший погляд. Вчені розкрили побічний ефект, який здатний серйозно нашкодити пацієнту.

Читайте також: Ліки не потрібні: Супрун розвінчала міф про лікування ГРВІ

У рамках дослідження вчені проаналізували дані про стан здоров’я більш ніж 200 тисяч осіб, чий вік становив від 18 до 89 років. До цього у добровольців не було проблем, не виявляли рак шкіри. З усіх випробуваних виділили групу тих, хто кожен день приймав аспірин. Це тривало протягом одного року або більше з періодом подальшого спостереження не менше п’яти років, пише Ukrhealth.

З’ясувалося, що у чоловіків, які регулярно вживали аспірин, збільшений ризик розвитку меланоми у 1,83 рази, ніж у інших добровольців. У жінок подібної залежності не було. Причина такого явища, за словами фахівців, полягає в тому, що чоловічий організм в принципі виробляє менше захисних ферментів, таких як супероксиддисмутаз і каталаз.

Таким чином, чоловікам рекомендували відмовитися від прийому аспірину або скоротити його споживання. У будь-якому випадку потрібно з обережністю ставитися до цих ліків.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com