В Австралії стартує виробництво однієї з найбільш перспективних вакцин проти коронавірусу

8.11.2020, 15:43
88559

Глобальна біотехнологічна компанія CSL в Мельбурні розпочне виробництво мільйонів флаконів однієї з найбільш перспективних вакцин проти коронавірусу. Вчені сподіваються, що випробування доведуть її ефективність і вакцину можна буде швидко розподілити.

Читайте також: У Португалії вводять комендантську годину через збільшення кількості хворих на COVID-19

Про це пише The Age.

Головний науковий співробітник CSL Ендрю Неш заявив, що флакони вакцини від COVID-19 Оксфордського університету, що випускаються в один мілілітр, будуть розморожені в понеділок, 9 листопада.

Розморожену вакцину, яка надходила з клітинного банку, буде додано в біореактор – велику посудину, де відбуваються біологічні реакції. Там вона пройде процес бродіння, буде рости і розмножуватися.

Вакцина шість днів перебуватиме у біореакторі, потім її відфільтрують та очистять, залишивши лише антиген, готовий до введення у флакони для дозування. Буде вісім-дев’ять подібних процесів, кожен з яких дасть від 3 до 4 мільйонів доз.

“Ми робимо це заздалегідь, щоб, якщо клінічне випробування буде позитивним, вакцина стала доступною для розповсюдження серед населення”, – сказав доктор Неш.

Результати третього етапу клінічних випробувань вакцини очікуються до кінця цього року. Якщо вони позитивні і вакцина відповідає всім нормативним вимогам, перші дози можуть бути випущені в першій половині 2021 року.

Існує понад 150 розробок для вакцини проти COVID-19, більшість із яких перебувають на доклінічній стадії, тобто вони все ще тестуються на тваринах або в лабораторіях. Близько 40 дійшли до випробувань на людях.

CSL виробляє дві окремі вакцини — вакцину Оксфорд-АстраЗенека та вакцину Квінслендського університету. Під час досліджень на тваринах як оксфордська вакцина, яку придбала Австралія, так і вакцина Квінслендського університету, ефективно зупинили поглинання ГРВІ-CoV-2 глибоко в легенях.

“З першого етапу дослідження ми побачили, що вакцина Оксфорд-АстраЗенека безпечна. Ми спостерігали, що вакцина може викликати імунну відповідь, яку ми сподівались побачити. Нам доведеться тестувати на великій кількості людей, щоб переконатися, що ця імунна відповідь не дозволяє їм заразитися”, – сказав доктор Неш.

Якщо вакцина виявиться успішною, очікується, що будуть потрібні дві дози на людину. Федеральний уряд надав підтримку CSL у збільшенні її спроможності виробляти вакцину Оксфорд-АстраЗенека. Це допомогло оплатити спеціалізоване обладнання та навчання та передислокувати десятки додаткових виробничих кадрів.

Австралія пообіцяла 500 мільйонів доларів нових витрат на іноземну допомогу, щоб підтримати країни Тихого океану та Південно-Східної Азії і впровадити програми імунізації протягом наступних трьох років.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com