В Борисполі арештували високопосадовця часів Порошенка, який разом із спільниками вкрав в армії 8,2 мільйона доларів

22.10.2019, 16:51
48347

Працівники СБУ  в аеропорту затримали  колишнього заступника міністра економіки. Високопосадовцю інкримінують державну зраду через нанесення великого фінансового збитку країні. Мова йде про присвоєння більш, ніж 8,2 мільйона доларів. Про це йдеться на сайті СБУ.

Читайте також: СБУ знешкодила під Одесою радіоактивне обладнання, яке перевищувало норму у 500 разів (фото, відео)

Стало відомо, що  екс-чиновнику вже повідомили про підозру. За інформацією деяких медіа, затриманим виявився колишній заступник міністра економіки України Юрій Бровченко.

За інформацією СБУ, чиновник Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, чиновники з держпідприємства ″Український центр″ Безпека “та державної акціонерної холдингової компанії” Артем “діяли всупереч інтересам держави, працюючи на іноземну компанію. Вони свідомо підписали з іноземцями збитковий контракт для виготовлення та поставки лінії з виробництва артилерійських снарядів на загальну суму понад 16,5 мільйона доларів США.

В результаті цієї схеми авансовий платіж в розмірі більш ніж 8,2 мільйона  доларів було переведено на рахунки фіктивних офшорних фірм. Іноземна компанія обладнання в Україну так і не поставила

Окрім цього, 17 жовтня, в столиці слідчі СБУ арештували керівника держпідприємства, представника іноземної компанії. Громадянину України оголосили підозру про вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада), іноземцю за ч. 4 ст. 27 і ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України за підбурювання до вчинення протиправних дій. Чиновнику вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з правом внесення застави в розмірі 2,8 мільйона гривень. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу іноземцю.

Оперативники провили обшуки за місцем проживання та роботи фігурантів, вилучили документи та інші носії інформації, що свідчать про причетність затриманих до  корупційної схеми.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com