В ДБР розповіли, скільки “беркутівців” воюють на боці РФ проти України

18.11.2022, 09:32
131153

Станом на сьогодні, 17 листопада, відомо про 20 колишніх бійців сумнозвісного спецпідрозділу “Беркут”, які воюють проти України на боці РФ.

Читайте також: “Чекаємо на проведення в ООН сеансу екзорцизму від РФ”: Кислиця потролив Медведєва

Про це повідомив заступник керівника Управління у справах Майдану ДБР Артем Яблонський, передає “Укрінформ”.

“Ми розпочали їхню перевірку на колабораційну діяльність і встановили, що з усіх підрозділів “Беркута” уже 20 осіб воюють проти України або служать у так званих правоохоронних органах держави-агресора. Зараз по них є підозри. Інші особи перевіряються оперативними підрозділами”, – сказав він.

Керівник першого відділу Управління ДБР Віталій Музика додав, що його відомство найближчим часом планує передати до суду провадження стосовно бійців загону “Беркут”, яким командував Дмитро Садовник.

“Він разом з іншими бійцями своєї роти переховується на території РФ. Відомо, що частина його підлеглих нині воює проти України”, – зазначив Музика.

Читайте також: Республіканці перемогли на виборах: що буде з американською підтримкою України

Зазначимо, що Садовника підозрюють у розстрілі 39 майданівців. У вересні 2014 року він втік з-під домашнього арешту, після чого був оголошений у розшук. Пізніше стало відомо, що Садовник переховується на території окупованого Криму.

Заступник генпрокурора Олексій Хоменко розповів, що цьогоріч прокуратура оголосила підозру командиру роти севастопольського “Беркута”, який організував убивство трьох протестувальників (його ім’я заступник генпрокурора не назвав). Відомо, що він очолив управління росгвардії в окупованому Севастополі.

“Ті, хто убивав людей на Майдані, зараз на боці ворога вбивають українських військовослужбовців”, – зазначив Хоменко.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com