В “Дії” з’являться довідки про протипоказання до вакцинації від COVID

9.11.2021, 11:37
104718

Довідки, яку лікарі видаватимуть пацієнтам, що мають тимчасові або постійні протипоказання до вакцинації від COVID-19, будуть в “Дії”

Про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко сказав в ефірі програми “Свобода слова на ICTV”, а також додав, що міністерством затверджена форма такої довідки.

За його словами, вона буде видаватися тоді, коли в електронній системі охорони здоров’я з’явиться запис про те, що людина перехворіла на COVID-19. Довідку буде підтягувати додаток “Дія”, щоб нею було зручно користуватися в електронній формі.

Міністр відзначив, що цей висновок буде діяти три місяці.

Читайте також: В Україні безкоштовно роздають вживані автомобілі: що це за моделі та хто має на них право

При цьому зазначив: “Це буде “зашиватися” в протипоказання для вакцинації”.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня МОЗ затвердило перелік медичних протипоказань та застережень до вакцинації від COVID-19. Існують абсолютні протипоказання, постійні та тимчасові, а також застереження (вакцинація з пересторогою). Загалом визначено 16 причин для або відмови від вакцинації (постійної чи тимчасової), або для її проведення з пересторогою.

Дані про пацієнтів, яким дійсно протипоказана вакцинація, вноситимуться до електронної системи охорони здоров’я – українці зможуть згенерувати документ у застосунку “Дія”.

Відповідність діагнозу протипоказанням, що вказані у переліку МОЗ, встановлює винятково лікар. За оцінками МОЗ, реальні протипоказання до вакцинації від коронавірусу має не більше ніж 1% населення.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com