В двох обласних центрах України відмовилися переводити дітей на дистанційне навчання в школах

13.10.2020, 15:52
86518

Міська влада Харкова відмовилася виконувати рекомендацію Міністерства освіти та науки щодо дострокового відправлення школярів на канікули.

Читайте також: Карантин в Україні продовжать до кінця року

Про це заявила директорка Департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко, передає “Сніданок з 1+1”. За її словами, рекомендації в.о. очільника Міносвіти Сергія Шкарлета щодо того, аби школярі пішли на канікули від 15 до 30 жовтня, “поки залишаються тільки рекомендаціями”.

Вона наголосила: до офіційного рішення Кабінету міністрів або Міністерства освіти харківські школярі будуть навчатись у звичайному режимі.

За словами Деменко, школярі Харкова “майже не хворіють”. Наразі через випадки коронавірусу в школах на дистанційне навчання відправили 82 класи, це менше ніж 2% від усіх класів у місті.

Водночас в.о. міського голови Чернівців Василь Продан на своїй сторінці у Facebook також заявив, що місто вирішило не відправляти учнів шкіл на канікули з 15 жовтня. Він пояснив таке рішення тим, що у Чернівцях немає спалаху коронавірусу.

“МОН надало рекомендацію органам місцевого самоврядування через підвищення рівня захворюваності на COVID-19 зробити канікули з 15 до 30 жовтня. Але враховуючи, що в Чернівцях такого зростання захворюваності не відбулося, я порадився з керівниками управління освіти Чернівецької міської ради, з директорами найбільших шкіл, і ми вирішили, що і після 15 жовтня працюватимемо у звичному режимі, як працюємо сьогодні. А вже з наступного тижня будемо ухвалювати рішення, чи йдемо трішки раніше на канікули, чи не йдемо”, – зазначив Продан.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com