В Індії Тадж-Махал охопило екологічне лихо

6.11.2019, 16:10
50763

В Індії приватна компанія встановила спеціальні фургони очищення повітря поблизу Тадж−Махала для порятунку мечеті від смогу.  Про це повідомляє ТСН з посиланням на CNNTravel.

Читайте також: Вчені попередили про радіаційну катастрофу з боку Північної Кореї

У зв’язку з небезпечним рівнем забрудненості повітря влада ввела нові правила автомобільного руху, а жителі змушені ходити в респіраторах або залишатися за можливості вдома. Владі не вдається знайти дієвого засобу для поліпшення ситуації не лише для мавзолею, але й громадян.

Такий захід спрямований ​​на зниження концентрації смогу та зменшення шкідливого впливу на шедевр світової архітектури. У раді з контролю забруднення штату Уттар−Прадеш зазначають, що експеримент триватиме впродовж 10 днів, але може бути продовжений ще на якийсь час.

Тадж−Махал поступово втрачає первісний колір і перетворюється з мармурово−білого на брудно−жовтий. Уряд штату Уттар−Прадеш і адміністрація Агри намагаються боротися з екологічним лихом. Це не вперше, коли забруднення спричиняє проблеми в Тадж−Махалі. У 2018 році також була подібна ситуація.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com