В Ірпені відкрили сучасний центр реабілітації для військових

12.04.2019, 22:42
20705

На Київщині запрацював центр, який спеціалізуватиметься на відновленні поранених бійців зі спінальними травмами. Це буде двійник закладу, що діє в Каліфорнії, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Читайте також: На Донбасі під час ворожого обстрілу загинула волонтерка та кулеметниця Яна Червона

Реабілітацію в новому центрі пройшли близько трьох десятків українських військових. “Приблизна цифра хлопців, які находяться в візках, це 300 чоловік”, – каже президент благодійного фонду Ірина Ващук.

Реабілітація українців за кордоном – задоволення не з дешевих, тому Ірина та Юлія  Ващуки вирішили створити аналогічний центр в Україні. Вони запевняють, що за ті кошти, що в Америці лікують однога атовця, в Україні можна реабілітувати набагато більше людей. “Ми порахували, що за такі самі кошти приблизно, плюс-мінус, ми зможемо реабілітаувати 20-25 людей в місяць. Це зовсім інші цифри”, – каже директор філіалу благодійного фонду Юлія Сташків.

Лікування для атовців цілком безкоштовне – поки що використовують гроші, зібрані діаспорою. Однак сподіваються, що ті, хто живуть в Україні, також долучаться до допомоги військовим.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com