В Іспанії протестують таксисти

29.01.2019, 09:33
9468

В Іспанії знову протестують таксисти проти дешевих автодилерів. Поліція використала незвичний спосіб, щоб звільнити вулиці.

Читайте також: У Бельгії протестують проти забруднення довкілля (фото)

У Мадриді таксисти страйкують проти дешевих компаній автодилерів Uber та Cabify. Протест почався ще минулого понеділка. Щоб звільнити вулиці від протестувальників, поліція використала крани та очистила центр міста.

Uber, Cabify та інші додатки для водійських послуг загрожують їхньому існуванню, стверджують таксисти, вимагаючи місцеву владу створити більш жорсткі умови для цих фірм-конкурентів.

Поліція “зачищає” вулиці від протестувальників. Фото: AP

“Право на страйк не означає право блокувати місто”, – заявив урядовий чиновник Жозе Мануель Родрігес Урібес.

Десятки поліцейських, в шоломах та зі щитами, відтіснили таксистів та використали крани, щоб очистити центральну вулицю Пасео-де-ла-Кастеллана від автівок протестувальників. Решта водіїв таксі, сигналячи, також покинули місце мітингу.

Протест проти конкуренції

В Іспанії, як і в багатьох інших країнах, водії таксі борються з такими конкурентами, як Uber. Поїздка з використанням служби Uber коштує багато дешевше, ніж на таксі.

У Барселоні страйк таксистів закінчився ще у четвер, після того як регіональний уряд Каталонії прийняв новий закон. Тепер муніципалітет вимагає від клієнтів бронювати поїздку принаймні за годину до початку.

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com