В Іспанії українці поскаржилися на «російський» Крим у шкільному підручнику

28.11.2021, 17:33
106012

Посол України Сергій Погорельцев подякував українській громаді за пильність звернувся до Міністра освіти та професійної підготовки Іспанії з приводу того, що у підручнику «Соціальні науки» для 6-го класу середньої школи була неправильно вказана приналежності Кримського півострова.

Читайте також: Черв’яки в автоматі з кока-колою: користувачів Мережі шокувало відео, яке зняли в McDonald’s

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України в Іспанії повідомило у Фейсбуці.

«Щиро дякуємо нашим співвітчизникам, зокрема, панові Богдану Довганю, за пильність та небайдужість у справі обстоювання національних інтересів. У зв’язку з інформацією, що стала відомою Посольству України в Іспанії, Посол Сергій Погорельцев невідкладно звернувся до Міністра освіти і професійної підготовки Іспанії Пілар Алегрії Контіненте з приводу грубої помилки, допущеної у підручнику «Соціальні науки» для 6-го класу середньої школи видавництва «Edelvives» стосовно приналежності Кримського півострова РФ», – ідеться у дописі.

Зауважується, що було порушене питання щодо відкликання усього накладу цього підручника з навчальних закладів Іспанії, а також висловлене прохання не допускати надалі схвалення цим Міністерством таких підручників для закладів освіти Іспанії.

Дипустанова звернулася до наших співвітчизників не обмежуватися публікаціями у соціальних мережах, які охоплюють лише український сегмент, щодо виявлених фактів дезінформації.

«Колективні звернення до видавництв, на кшталт «Edelvives», та державних установ роблять свою справу», – наголосили в посольстві.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com