В Іспанії відбудуться дострокові парламентські вибори

15.02.2019, 12:34
12111

Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес призначив дострокові парламентські вибори в країні на 28 квітня, оскільки депутатам не вдалося улагодити питання бюджету.

Читайте також: На вулицях Мадрида спалахнули протести через низькі пенсії

Як повідомляє Associated Press, Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес оголосив про проведення позачергових виборів до парламенту на тлі проблеми урегулювання видатків країни.

Це вже будуть треті парламентські вибори в Іспанії за останні чотири роки, які викликані боротьбою та протестами сепаратистських рухів в регіоні Каталонія. Депутати не змогли дійти згоди щодо ухвалення бюджету, що змусило прем’єра оголосити дострокові вибори.

Окрім цього, на самого Санчеса здійснюється тиск і всередині Соціалістичної партії після того, як його уряд припинив перемовини із каталонськими представниками, що змусило їх перейти до парламентської опозиції, повідомляє ТСН.

Нагадаємо, 10 лютого десятки тисяч іспанців вийшли на акцію протесту в Мадриді за єдність Іспанії та проти соціал-демократичного прем’єр-міністра країни Педро Санчеса. Також вони вимагали відставки очільника уряду та проведення нових парламентських виборів. Протестувальники закидають Санчесу, що він поводиться занадто поступливо щодо регіонального уряду Каталонії та прихильників відокремлення регіону від Іспанії.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com