В Іспанії зафіксували небезпечну інфекцію

20.08.2019, 23:31
38193

Перший летальний випадок внаслідок зараження лістеріозом зафіксований в Іспанії. Про це заявив глава інфекційного відділення лікарні Вирхен-дель-Росіо Хосе Мігель Сиснерос, повідомляє у вівторок, 20 серпня, агентство ″Efe″.

Читайте також: Скандального Гладковського помітили на відпочинку в Іспанії із молодою коханкою (фото, відео)

Раніше повідомлялося, що в автономному співтоваристві Андалусія лістеріозом заразилися не менше 80 осіб, 56 з них були госпіталізовані. Міністр охорони здоров’я, споживання і соціального забезпечення Марія Луїса Карседо оголосила про загальнонаціональну санітарну тривогу.

Згідно з даними агентства, першою жертвою стала 90-річна жінка, яка, за словами Сіснероса, з’їла м’ясний рулет марки La Mecha, що є джерелом поширення інфекції.

Газета ″Periodico″ повідомляє, що м’ясний рулет реалізовувався, в основному, в Андалусії, але його мінімальні партії були відправлені також в автономне співтовариство Кастилія-Ла-Манча і на канарський острів Тенеріфе. Поки що за межами Андалусії один можливий, але ще не підтверджений випадок зараження лістеріозом був виявлений у Мадриді.

Серед госпіталізованих з лістеріозом 15 вагітних жінок. Їх стан викликає особливу тривогу медиків, оскільки бактерія, що викликає захворювання, з високою ймовірністю може стати згубною для плода.

Читайте також: В Іспанії блогерки після купання в токсичному озері потрапили до лікарні (відео)

Лістеріоз – інфекційне захворювання людини і тварин, що викликається патогенними представниками роду Listeria. Воно характеризується великою кількістю джерел і резервуарів інфекції, різноманітністю шляхів і факторів передачі збудника, поліморфізмом клінічних проявів, високою смертністю у новонароджених та осіб з імунодефіцитами.

Найбільше значення в поширенні лістеріозу грає його здатність тривалий час зберігатися в різних продуктах харчування, в тому числі, упакованих у бар’єрні плівки, що обмежують доступ кисню.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com