В Іспанії знайшли мертвим російського пілота Кузьмінова, який раніше перегнав вертоліт з РФ до України

20.02.2024, 10:01
154466

Російського пілота Максима Кузьмінова, який влітку 2023 року під час операції ГУР Міноборони перегнав російський гелікоптер Мі-8 на територію України, знайшли мертвим в Іспанії.

Читайте також: Війна РФ проти України 2023 року: у НАТО визнали свою помилку

Про це в коментарі “Суспільному” повідомив речник ГУР Андрій Юсов.

“Можемо підтвердити факт смерті”, – зазначив представник відомства.

Водночас більше деталей Юсов не уточнив. Невідомо також і про причини смерті.

Російський пілот передав Україні Мі-8: що відомо

Українська розвідка провела успішну операцію “Синиця” – наприкінці серпня 2023 року російський льотчик Максим Кузьмінов добровільно пригнав з Росії вертоліт Мі-8 до Харківської області.

За словами льотчика РФ, він вийшов на зв’язок з українською розвідкою через Telegram-канал наприкінці 2022-го. Операцію “Синиця” планували близько шести місяців.

На борту Мі-8 було ще два члени екіпажу. Максим Кузьмінов розповів, що переконував їх здатися, проте ті відмовились. Під час приземлення вони вибігли з гелікоптера в бік кордону. Подальша доля членів екіпажу Максиму Кузьмінову невідома, проте зазначив, що їх могли ліквідувати.

Максим Кузьмінов уже в Україні розповів, що здійснював польоти до окупованих Маріуполя та Бердянська, проте наголосив, що не завдавав ударів по території нашої держави.

Пізніше стало відомо, що в головному розвідувальному управлінні (ГРУ) Росії заявили про наказ ліквідувати російського льотчика Максима Кузьмінова, який у серпні перегнав до України вертоліт Мі-8.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com