В ISW назвали головну помилку Путіна, через яку армії РФ не вдалося захопити Україну у перші дні війни

1.05.2023, 17:31
139842

Російський диктатор Володимир Путін не призначав командувача “СВО”, бо хотів забрати роль “натхненника успішного вторгнення до України” та присвоїти собі усі військові перемоги.

Читайте також: Весняний контрнаступ ЗСУ: Буданов назвав першочергове завдання української армії

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Як зазначають американські аналітики, небажання президента РФ Володимира Путіна призначати командувача вторгненням в Україну мало критичний вплив на російські збройні сили, дезорганізацію командних структур і підживлення нездійсненних очікувань. 

У квітні 2022 року західні офіційні особи повідомили, що Росія не мала жодного військового командувача своїми силами в Україні від початку вторгнення 24 лютого 2022 року. Путін, ймовірно, намагався представити себе як головнокомандувача та натхненника успішного вторгнення в Україну. Захоплені російські військові плани показали, що Кремль очікував, що російські сили захоплять Київ за лічені дні, і Путін, ймовірно, хотів оголосити це особистою геополітичною перемогою“, – йдеться у статті.

Тому Путін хотів уникнути приписування військової перемоги в Україні комусь іншому. Подібна ситуація була між радянським лідером Йосипом Сталіним і маршалом Радянського Союзу Георгієм Жуковим під час Другої світової війни. Сталін мав обмежений і застарілий воєнний досвід і заздрив військовим подвигам і славі Жукова. У Путіна також немає військового досвіду, що “ще більше сприяло його рішенню не призначати командувача для свого вторгнення, який міг би посунути його, приписавши собі заслуги в очікуваній драматичній перемозі”. 

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com