В Івано-Франківську у лікарні відмовлялися лікувати дитину, бо матері не вистачило грошей

4.06.2019, 22:54
27816

З Івано-Франківської  обласної дитячої клінічної лікарні хотіли виписати жінку з 6-місячним немовлям, бо їй не вистачило грошей на лікування. Про це пише ″Правда.іф″.

Читайте також: Багатодітна мати наклала на себе руки в Івано-Франківську

Жінка, мешканка с.Вербовець Косівського району, виховує 5 дітей. Відколи її маленькій Діані виповнилося два місяці, жінка постійно їздить з нею по лікарнях. Крихітці вже видалили пухлину на лопатці.

Зараз немовля знаходиться в Івано-Франківській обласній дитячій клінічній лікарні, в пульмонологічному відділенні, з попереднім діагнозом – запалення легень. Важить лише 4,2 кг.

Потрапило немовлятко у це відділення днями, а через добу його дівчинку та її маму вже хотіли виписувати, бо у жінки немає грошей на лікування дитини.  ″Дитина не тримає голівоньку, виглядає на новонароджену, знесилена, ще й запалення – і додому?, – обурилася Валерія Кушніренко.

Вона також зазначила: до неї звернулися небайдужі люди з проханням допомогти, бо дитина може померти. А лікарі навіть не знають точного діагнозу.

″Підійшли до лікуючого лікаря дитини, пояснили, що ми фінансове забезпечити лікування крихітки. Зазначили: тільки скажіть, з чого потрібно почати? Відповідь просто вразила: ″З голови!″. – «Тобто з голови?″, – перепитала волонтер. Відповідь лікаря: ″То ж 5-та дитина в неї, і якщо не може дати раду з лікуванням, то для чого то їй потрібно, тільки хвора може народити п’яту дитину″, – зазначила жінка.

Та додала: ″Шок! Ви розумієте, якщо дитина не буде набирати вагу, вона помре? – продовжила волонтер. Відповідь лікаря: ″Так, розумію, а що я зроблю?″. На цьому розмову завершили.

″Господи, ну як можна дивитися, як на твоїх очах згасає тільки розпочате людське життя? Як можна не боятися Бога та робити такі гріхи? Як можна спокійно дивитися і пожимати плечима, коли йде мова про життя, тільки через те, що в мами немає за що лікувати дитину? Так не повинно бути! Це ЖИТТЯ ДИТИНИ!!!″, – наголосила Валерія Кушніренко.

Вона також повідомила: дитинці потрібно пройти повний курс обстеження, здати усі аналізи, щоб виявити причину її стану. Тепер про допомогу їй і матері просять небайдужих.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com