В Кабміні хочуть змінити правила нарахування зарплат медикам, які лікують хворих на COVID-19

9.10.2020, 13:33
86208

Сьогодні, 9 жовтня Кабінет міністрів розгляне постанову “Про внесення змін до державні гарантії медичного обслуговування”. В результаті за новими правилами будуть формувати медичні команди і рахувати їх заробітні плати: доплачувати будуть за інтенсивність і наявність лабораторії, пише OBOZREVATEL.

Читайте також: У Кабміні розповіли про введення надзвичайного стану в Україні через коронавірус

Як будуть формувати команди?

Команди медиків, які лікують хворих коронавірусів, можуть працювати без лікаря анестезіолога, йдеться в постанові. Місце анестезіолога зможе зайняти інфекціоніст, терапевт або пульмонолог. Правда, за умови, що в медичному закладі вже створено як мінімум 4 команди з анестезіології, у кожної з яких є як мінімум 20 пацієнтів на місяць. При цьому співвідношення команд з анестезіологом і без нього повинні бути в співвідношенні один до одного.

Як рахуватимуть зарплати?

Кожна медична послуга має свій тариф. Однак для лікування коронавируса потрібні особливі навички і окремі команди медиків. Саме тому з бюджету хочуть виділяти більше коштів на оплату їх роботи.

В рамках нових правил введуть коефіцієнт завантаженості команд:

0,78 – якщо до 20 пацієнтів на місяць;

1,26 – якщо від 20 до 40;

1,74 – від 40 до 60;

2,16 – від 60.

Тобто при високій завантаженості зарплата може вирости в два рази. Крім того, доплата буде і за готовність проводити лабораторну діагностику для підтвердження коронавируса (доплата становитиме 3,8%). Розмір такої доплати буде у всіх відрізнятися. До слова, на даний момент, залежно від лікарні і ситуації в лікарні, лікар, який займається лікуванням хворого коронавірусів, може офіційно отримувати близько 30 тис. грн.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com