“В кожній українській сім’ї має бути не менше трьох дітей”, – Шмигаль висловився про демографічну кризу

17.03.2024, 19:00
155883

В Україні лишається складна демографічна ситуація через повномасштабну війну, заявив в ефірі телемарафону прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: Збільшення допомоги при народженні дитини в Україні: які суми пропонують

“Ми втратили величезну кількість людей. На жаль, люди гинуть через цю повномасштабну війну. На жаль, ми втратили і тих людей, які покинули Україну з дітьми. Понад мільйон українських дітей перебуває за кордоном. Задача – повернути ці сім’ї, повернути цих дітей, а також мотивувати українців народжувати якомога більше діточок, для того, щоби Україна процвітала у своєму мирному майбутньому після нашої перемоги”, – сказав Шмигаль.

Він також додав, що для розв’язання цієї проблеми, в кожній українській родині має бути щонайменше троє дітей: “Загалом в кожній українській сім’ї має бути не менше трьох дітей для того, щоб Україна мала прекрасні майбутні перспективи”.

Він зазначив, що гроші для збільшення виплат за народження дитини планують залучати з-за кордону. Адже зараз кожна українська гривня йде на фінансування Сил оборони України.

“Звісно, держава буде підтримувати молодих батьків. Ключовим фактором, який має вирішальний вплив на рівень народжуваності, відповідно до всіх досліджень, є стабільність та безпека. Коли людина має прогнозованість та безпеку, рішення щодо того, щоб завести дитину ухвалюються простіше”, – пояснив Шмигаль.

Нагадаємо, напередодні у Верховній Раді зареєстрували законопроект, яким пропонується збільшити допомогу при народженні дитини.

Виплати за народження дитини в Україні становлять 41 тис. 280 грн незалежно від кількості народжених дітей у сім’ї. Цей показник не змінювався з 2014 року. Якщо новий законопроект приймуть – виплати родинам прив’яжуть до прожиткових мінімумів. А саме, 150 прожиткових мінімумів за першу дитину в родині, 100 – за другу та 50 – за третю і кожну наступну. Таким чином, за народження першої дитини держава планує виплачувати майже 400 тис. грн допомоги.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com