В Києві на дифтерію захворіла дитина, яка не була вакцинована

25.10.2019, 12:51
48780

24 жовтня у Києві діагностували перший випадок захворювання на дифтерію. Про це повідомили прес-служба Департаменту освіти і науки Києва на сторінці в Facebook.

Читайте також: Спалах дифтерії на Закарпатті: у регіоні закінчилась вакцина, медики звернулись в МОЗ

“Сьогодні міською санітарною службою був підтверджений діагноз і забезпечена спеціальна обробка приміщень ліцею. Всім батькам вже завтра запропоновано здійснити огляд ЛОР−лікарем дітей учнів початкової школи №303 в медичному кабінеті ліцею”, −  йдеться в повідомленні.

Адміністрація навчального закладу ухвалила рішення про введення карантинних заходів у класі, де навчається дитина. Зокрема, забезпечено заходи прибирання кабінету з дезінфікуючими засобами та оглядом дітей медичною сестрою. Крім того, батькам учням запропонували, аби дітей оглянув лор−лікар. Дитина не має щеплення через відмову батьків. Хворого госпіталізували до лікарні.

“Діагноз “дифтерія” встановлено 24 жовтня на підставі бактеріологічних даних. Для введення сироватки показань немає”,− йдеться в повідомленні.

“Хворий мав контакт із 45−ма людьми, з них 36 дітей, огляд яких заплановано на 25 жовтня. За місцем проживання та навчання організовується дезінфекція”, − йдеться у повідомленні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com