В Києві на мітингу затримали 11 осіб

19.01.2020, 22:12
60325

Після акції пам’яті адвоката Станіслава Маркелова і журналістки Анастасії Бабурової, яка відбулася на Михайлівській площі в Києві, в управління поліції за протиправні дії доставили 11 осіб. Про це повідомляє пресслужба поліції Києва на своїй сторінці в Facebook 19 січня.

Читайте також: Прорив труби з гарячою водою в Києві: є постраждалі (фото, відео)

Після першочергової перевірки дій затриманих, буде дана правова оцінка. У повідомленні йдеться про те, що акція була санкціонованою і проходила, згідно з раніше поданою заявкою.

“Після закінчення акції учасники йшли до фунікулера, наразі група невідомих кинула в них кілька петард. В результаті правоохоронці доставили в Шевченківське управління поліції одинадцять громадян. Після з’ясування всіх обставин їх діям буде дана правова оцінка”, – йдеться в повідомленні.

Маркелов і Бабурова були вбиті в Москві в 2009 році. Щорічно акцію організовують в Києві і Москві. Також заходи проводять проти ультраправого насильства в Україні та світі.

У неділю учасники заходу вийшли на Михайлівську площу з плакатами “Пам’ятати – значить боротися”, “Прощай, терор” і “Я проти ненависті”.

За підозрою у вбивстві заарештували учасника правої організації Російська національна єдність. Вважається, що причиною вбивства стала одна зі справ, яку вів Маркелов, де фігурували члени РНЕ, за іншою версією йдеться про чеченський слід.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com