В лікарнях Іспанії не вистачає місць для хворих, а лікарям доводиться обирати між пацієнтами

22.03.2020, 10:44
67174

У Мадриді через стрімке  зараження людей новим коронавірусом COVID-19 склалася критична ситуація з ліжкомісцями у відділеннях інтенсивної терапії. 60% всіх, хто перебуває в критичному стані в Іспанії, припадає саме на столицю. Так само як в Італії, іспанські лікарі починають давати перевагу в лікуванні тих пацієнтів у критичному стані, у яких більше шансів на одужання. Водночас влада Мадрида стверджує, що в наявності є понад тисячу місць у лікарнях, повідомляє ТСН.

Читайте також: 793 загиблих за добу: Італія встановила новий антирекорд смертності від коронавірусу

Все частіше в Іспанії порушується питання, чому в Німеччині при 20 тисячах заражених налічується 70 померлих. І чіткої відповіді у вчених немає. Розглядаються три гіпотези:

1) поширення вірусу почалося пізніше і, таким чином, він був розпізнаний раніше;

2) кількість тестів – ФРН може проводити 160 тисяч тестів на тиждень, тобто 4 тисячі на мільйон осіб, а Іспанія – 625 на мільйон;

3) вік: хворі в Німеччині молоді (в середньому 47 років і лише 20% старші 60 років). Цифри схожі на Південну Корею, але повністю відмінні від Італії, де середній вік хворих 66 років і 58% старші 60 років. В Італії 26% населення старше 65 років, в Німеччині ситуація схожа – 25%. Частково вчені намагаються пояснити це культурними відмінностями. Близько 80% заражень відбулося в сімейному колі. В Італії відсотків 20% людей між 30 і 49 роками живуть з батьками, в Німеччині – лише 10%. Але це все гіпотези і чіткої відповіді немає.

В Іспанії нині заражених коронавірусом майже 25,4 тисячі осіб. Із них 3,8 тисячі – за останню добу. Вже померли 1378 осіб, із яких 285 – за останню добу.

За минулу добу поліція затримала 315 осіб, бо вони перебували надворі без поважної причини.

Продуктові магазини скоротили час роботи – раніше працювали до 21:30, а тепер до 19:00. Пояснюють це тим, щоб люди менше виходили на вулицю.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagra

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com