В Міністерстві інфраструктури повідомили в якій області встановлять наступні камери автофіксації ПДР

1.06.2020, 17:12
74213

Наступні п’ять комплексів автоматичної відеофіксації порушень правил дорожнього руху встановлять у Львівській області.

Читайте також: Прикордонники пояснили, кому дозволено в’їзд в Польщу

Як йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства інфраструктури, про це заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій, пише УНІАН.

Також він розповів, що на дорогах Київської області було встановлено 25 комплексів автоматичної фіксації, ще 20 відеокамер працюють у столиці.

За словами міністра, до кінця року планується встановити ще 220 КАФів.

Нагадаємо, з 00:01 1 червня в Україні запрацювала система автоматичної фіксації порушень ПДР.

Перші камери встановлено в місті Києві та на автомагістралях Київської області у місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками.

У подальшому відеокамери поступово будуть встановлюватись по всій Україні, на автомагістралях – за рахунок держави, у містах та ОТГ – за рахунок місцевих бюджетів.

Місця встановлення камер будуть погоджуватись з Департаментом патрульної поліції.

Наразі в автоматичному режимі фіксуються лише факти перевищення швидкості. Фактом порушення є перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на 20 км/год (+2 км/год – додатковий бонус на похибку вимірювального приладу “Каскад”, узагалі ДСТУ дозволено похибку для такої категорії приладів до ±3 км/год).

Розмір штрафів становить: 255 грн – у разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш як на 20 км/год, але не більше 50 км/год; 510 грн – при перевищенні встановлених обмежень швидкості руху більш як на 50 км/год. Штраф зменшується на 50 відсотків, якщо його сплачено протягом 10 банківських днів з моменту отримання постанови.

Протягом року система почне фіксувати та інші порушення ПДР – проїзд на заборонений сигнал регулювання дорожнього руху, порушення правил зупинки та стоянки, виїзд на смугу зустрічного руху, виїзд на смугу для маршрутних транспортних засобів, рух тротуарами чи пішохідними доріжками.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com