В міру солодка, волога і пухка паска: рецепт до Великодня, який підкорить ваші серця
На своєму каналі фудблогерка Мар’яна Хабер-Дудар опублікувала перевірений рецепт в міру солодкої, вологої та пухкої паски, яка точно підкорить серця кожного члена сім’ї.
Читайте також: Ідентифіковано українця-зрадника: брав участь у боях у Бучі та окопувався в Чорнобилі (фото)
В рецепті вказана кількість інгредієнтів на 10 пасок по 250 грамів кожна (розмір, приблизно, як пів літрова банка). Що потрібно взяти:
1 кг борошна;
10 яєчних жовтків;
400 мл теплого молока;
200 г вершкового масла;
100 г дріжджів;
150 г родзинок;
200 г цукру;
50 г ванільного цукру;
цедра 1 лимона;
1/2 чайні ложки солі.
Процес приготування пухкої паски дуже простий і не потребує особливих кулінарних вмінь:
Спочатку потрібно приготувати опару. Для цього в тепле молоко додати дріжджі, 3 столові ложки борошна, 1 столову ложку цукру і залишити на 15 хвилин.
За цей час можна почати готувати тісто. Розтерти яєчні жовтки з цукром, додати сіль і ванільний цукор, добре перемішати до однорідності.
Влити розтоплене вершкове масло, натерти цедру з одного лимона і знову добре розмішати.
Поступово влити опару, продовжуючи акуратно помішувати.
Всипати родзинки і додати борошно невеликими порціями. Після кожної тісто потрібно ретельно розмішувати, щоб не було шматочків.
Набрати тісто у форму, залишити на 1 годину, щоб воно підійшло і збільшилося вдвічі в об’ємі.
Кожну паску потрібно змастити яйцем і випікати за температури 180 градусів (попередньо розігріти духовку) 45 хвилин.
Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook
Помилка в тексті? CTRL+ ENTER
Коментарі (0)