В міру солодка, волога і пухка паска: рецепт до Великодня, який підкорить ваші серця

16.03.2023, 23:02
137446

На своєму каналі фудблогерка Мар’яна Хабер-Дудар опублікувала перевірений рецепт в міру солодкої, вологої та пухкої паски, яка точно підкорить серця кожного члена сім’ї.

Читайте також: Ідентифіковано українця-зрадника: брав участь у боях у Бучі та окопувався в Чорнобилі (фото)

В рецепті вказана кількість інгредієнтів на 10 пасок по 250 грамів кожна (розмір, приблизно, як пів літрова банка). Що потрібно взяти:

1 кг борошна;

10 яєчних жовтків;

400 мл теплого молока;

200 г вершкового масла;

100 г дріжджів;

150 г родзинок;

200 г цукру;

50 г ванільного цукру;

цедра 1 лимона;

1/2 чайні ложки солі.

Процес приготування пухкої паски дуже простий і не потребує особливих кулінарних вмінь:

Спочатку потрібно приготувати опару. Для цього в тепле молоко додати дріжджі, 3 столові ложки борошна, 1 столову ложку цукру і залишити на 15 хвилин.

За цей час можна почати готувати тісто. Розтерти яєчні жовтки з цукром, додати сіль і ванільний цукор, добре перемішати до однорідності.

Влити розтоплене вершкове масло, натерти цедру з одного лимона і знову добре розмішати.

Поступово влити опару, продовжуючи акуратно помішувати.

Всипати родзинки і додати борошно невеликими порціями. Після кожної тісто потрібно ретельно розмішувати, щоб не було шматочків.

Набрати тісто у форму, залишити на 1 годину, щоб воно підійшло і збільшилося вдвічі в об’ємі.

Кожну паску потрібно змастити яйцем і випікати за температури 180 градусів (попередньо розігріти духовку) 45 хвилин.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com