В МВС назвали можливу дату відкриття кордонів

15.05.2020, 17:52
72495

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що українські кордони можуть відкрити з 15 червня. Це рішення буде синхронним з відкриттям кордонів у Європейському Союзі.

Читайте також: Після карантину польоти в ЄС будуть за новими правилами

В України відкритий кордон на виїзд у Європу, але туди вас ніхто не пропустить, зазначив Антон Геращенко в інтерв’ю “Сегодня“.

“Ви можете прийти, а наші прикордонники скажуть вам: ідіть. Втім у підсумку ви поцілуєте шлагбаум у Польщі або ще десь”, – заявив заступник глави МВС.

Він підкреслив, що нині у Європі є країни, які допускають транзит власною територією. Втім є й такі, куди ви не можете поїхати без посвідки на проживання.

“Ви не можете, наприклад, зараз, поїхати в Італію, якщо у вас там немає посвідки на проживання. Тому питання відкриття наших кордонів буде синхронізуватися з відкриттям європейських”, – пояснив Геращенко.

Нині Євросоюз практично закрив свій кордон для іноземців – зокрема і українців – до 14 червня. Теж саме, підкреслив чиновник, стосується й Туреччини.

Він також прокоментував можливість цього року поїхати на відпочинок за кордон. Сам заступник міністра запевняє, що планує відпочивати з сім’єю в Україні.

“Це якраз стимул для нашої туристичної інфраструктури. Пропоную усім, хто в ній зайнятий, готуватися надати максимально якісні послуги. Щоб українці мріяли повертатися в українські санаторії”, – сказав чиновник.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com