В найкращому разі піде декілька місяців: Пентагон – про терміни передавання винищувачів F-16 Україні

23.05.2023, 08:31
141004

Міністр Військово-повітряних сил США Френк Кендалл переконаний – надання Україні винищувачів F-16 є важливим у середньостроковій перспективі, але не змінить кардинально ситуацію у війні Росії проти України.

Читайте також: Українська розвідка вперше прокоментувала ситуацію у Бєлгородській області: “Створення смуги безпеки”

Про це Кендалл заявив 22 травня, спілкуючись із групою журналістів Defense Writers Group у Вашингтоні, повідомляє “Голос Америки”.

Надання Україні F-16 “створить проміжні можливості, яких українці наразі не мають, але не це змінить ситуацію кардинально”, адже “поки авіаційна сила не була вирішальним фактором” у війні, заявив посадовець і відзначив ефективність систем протиповітряної оборони.

“F-16 допоможуть українцям, але не змінять баланс докорінно”, – додав посадовець.

Коментуючи запитання про терміни надання зброї, Кендалл каже, що багато деталей потрібно з’ясувати, щоб передати Україні F-16, і на це, “в найкращому разі, піде кілька місяців”.

Міністр Військово-повітряних сил США також наголосив, що в допомозі Україні “були інші значно вищі пріоритети” і тому США не почали передавання цих літаків раніше: “Гадаю, раціонально було ухвалити це рішення зараз … гадаю, ми маємо почати думати наперед на довшу перспективу”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com