В НАТО обговорюють можливість закрити небо на заході України – BILD

27.05.2024, 17:04
159326

Деякі країни НАТО готові розширити підтримку Києва та діяти безпосередньо на території України – обговорюється можливість закрити небо системами ППО на заході України.

Читайте також: В Румунії затримали двох громадян України, які напали на прикордонника на Закарпатті: подробиці

Про це пише BILD.

За даними видання, за розширення допомоги виступають Естонія, Велика Британія, Польща, Канада, Литва, Франція. Проти – США і Німеччина.

Остаточних рішень щодо закриття неба над західними областями України поки немає, але тривають переговори одразу про кілька сфер:

Навчання

Обговорюється навчання солдатів ЗСУ інструкторами НАТО на території України.

“Думки про те, чи варто сотням тисяч українців літати Європою заради навчання чи краще послати кілька інструкторів до заходу України, не слід скидати з рахунків. Розумніше та більш економічно відправляти інструкторів до України”, — сказав BILD ексочільник оперативного штабу Міноборони ФРН Ніко Ланґе.

Днями про це також говорив очільник МЗС Литви Ґабріелюс Ландсберґіс.

Логістика

Низка країн НАТО, зокрема Британія, Канада та Естонія, готові в майбутньому доставляти зброю та боєприпаси не лише до кордонів України, а й далі до лінії фронту. Нині у кількох західних країнах розробляється концепція “передової логістики”.

Протиповітряна оборона

Також обговорюється захист повітряного простору західних областей України зенітними комплексами НАТО. Ініціатором “розширеної ППО” виступає Польща, але остаточного рішення поки що немає.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com