В НБУ помітили подорожчання продуктів харчування

15.05.2020, 20:20
72514

За минулий тиждень продукти харчування подорожчали на 0,2%, тоді як минулого тижня ціни залишалися стабільними. Про це повідомляє Нацбанк у щотижневому звіті в п’ятницю, 15 травня.

Читайте також: Україна та Світовий банк підписали угоду на 135 млн доларів

При цьому загалом за місяць продукти харчування подорожчали на 0,6%.

“Основним фактором зростання цін на продукти харчування залишалося подорожчання яєць, що може бути пов’язано зі зменшенням їх пропозиції на тлі низької рентабельності”, − сказано у звіті.

Ціни на яйця зросли на цьому тижні на 0,7% і на 16,6% − з минулого місяця. Крім того, зросли в ціні макарони (0,2%), м’ясо (0,3%), фрукти (2,2%) та овочі (0,2%). Алкоголь, тютюнові вироби, товари для підтримки чистоти і товари особистої гігієни зросли в ціні на 0,4%, 0,3%, 1,1% і 0,8%, відповідно.

Своєю чергою, знизилися ціни на овочі борщового набору, перш за все, на капусту, картоплю, буряк і цибулю. Лимони за тиждень подешевшали на 10%, риба – на 0,7%, молоко і цукор – на 0,2%.

Нарешті, ціни на ліки та паливо залишалися стабільними після падіння в попередньому місяці, а через ослаблення карантину припинилося зростання цін на доставку їжі.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com