В НБУ заявили, що українці почали “проїдати” свої заощадження

22.09.2020, 21:22
84823

В Україні на фінансовому ринку у вересні спостерігають певну турбулентність. Курс гривні до долара з початку місяця девальвував на 2,1%, а попит на  іноземну валюту переважає над її пропозицією, в середньому. Про це повідомив голова Ради Нацбанку Богдан Данилишин на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Рада звільнила з Ради НБУ Ричаківську і призначила колишнього “регіонала” Горбаля

За його даними, надлишковий попит на іноземну валюту задовольняється, в основному, за рахунок валютної позиції банків, а також завдяки інтервенціям НБУ. З початку вересня сальдо інтервенцій НБУ на міжбанку склало мінус 77 млн ​​доларів.

Разом з тим, зазначив голова Ради НБУ, на готівковому валютному ринку продовжує спостерігатися переважання пропозиції іноземної валюти над попитом (з початку вересня банки придбали 113 млн доларів, з початку 2020 року – понад 1,2 млрд доларів).

“З одного боку, збільшення пропозиції готівкової іноземної валюти сприяє збалансуванню валютного ринку, з іншого – свідчить про продовження негативних тенденцій щодо зменшення заощаджень домогосподарств, динаміка яких стала негативною з 1 кварталу 2019 року. Іншими словами, це свідчить про “проїдання” населенням заощаджень”, – додав Данилишин.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com