В Новій Зеландії в мечеті стався теракт: 49 загиблих

15.03.2019, 11:33
16473

У місті Крайсчерч в Новій Зеландії терористи обстріляли дві мечеті, загинуло 49 осіб. Чотирьох підозрюваних заарештували.

Читайте також: У Франції впіймали злочинців, причетних до теракту у Страсбурзі

Поліція новозеландського міста Крайстчерч повідомила, що внаслідок терористичної атаки на дві місцеві мечеті, як мінімум 49 людей було вбито. Це також підтвердила прем’єр-міністр Нової Зеландії Джакінда Ардерн. Крім того, декілька десятків віруючих мусульман отримали поранення в результаті обстрілу. Ардерн говорить про “теракт”. Це день вже називають “найчорнішим” у Нової Зеландії, повідомляє “Tagesschau“.

Згідно з повідомленнями очевидців, напад розпочався о 13:45 за місцевим часом. Озброєний чоловік увійшов до центральної мечеті, де опівдні більше п’ятсот людей зібралися на п’ятничну молитву, та відкрив по них вогонь. Пізніше стрілянина почалась і в іншій мечеть. За даними представника поліції Майка Буша, у декількох автомобілях були виявлені вибухові пристрої.

Піклуючись про подальші напади, поліція годинами оточувала школи та інші громадські будівлі. Вона звернулася до населення, особливо мусульман, з проханням залишитися вдома: “Ні в якому разі ніхто в країні не повинен зараз ходити в мечеть”.

Поліція вже заарештувала чотирьох підозрюваних: трьох чоловіків і одну жінку. Прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон підтвердив, що один із терористів – австралієць.

Мер міста Крайсчерч Лянне Далзіел написала у своєму Twitter: “Всі шоковані, я ніколи не думала, що подібне може тут статися”.


Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook та Telegram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com