В Одесі більше тисячі містян утворили “живий ланцюг” в честь Дня Незалежності (фото)

24.08.2019, 20:15
38735

На Потьомкінських сходах в Одесі понад 1,2 тис. людей у вишиваних сорочках сьогодні утворили “живий ланцюг” з нагоди Дня Незалежності України.

Читайте також: Поліція затримала та побила під час виступу Зеленського п’яного чоловіка з гранатою

Як пише УНІАН, реєстрація учасників акції розпочалася о 13.00, але для побудови “ланцюга” і реєстрації всіх бажаючих знадобилося кілька годин. Присутні, незважаючи на спеку, терпляче отримували облікові бейджи з індивідуальними номерами і шикувалися на сходах.

Учасники акції вишикувалися, взявшись за руки, від пам’ятника Дюку де Рішельє, на якого наділи гігантську розшиту орнаментом сорочку, через всі Потьомкінські сходи – до морського вокзалу Одеського порту.

Дюк був першим в “ланцюзі”. Його величезна вишиванка створена відповідно до особливостей українського національного одягу Одещини. Зокрема, горловина оформлена у вигляді коміра-стійки, орнамент виконано в синіх і коричневих тонах. Як зазначили організатори, чисельність “ланок ланцюга” становила 1248 людей. Це одесити і гості міста різного віку – наймолодшому півроку, найстаршому – 75 років. Абсолютно всі учасники акції були у вишиванках, включаючи малолітніх дітей.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com