В Одесі під час аварії танкера в море потрапили нафтопродукти (фото)

22.11.2019, 22:52
53634

Рівень вмісту нафтопродуктів у морі біля місця аварії танкера в Одесі в 53 рази перевищує норму. Про це в п’ятницю, 22 листопада, повідомив у Facebook виконуючий обов’язки глави Держекоінспекції Єгор Фірсов.

Читайте також: В Одесі однорічна дитина отруїлася наркотичною речовиною та впала в кому (відео)

″Сьогодні біля Одеси сів на мілину танкер Делфі (під прапором Молдови). Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Кримсько – Чорноморського округу здійснено виїзд і проведено відбір проб води на місці знаходження підтопленого танкера і передано до відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції. В результаті, встановлено перевищення за вмістом у воді нафтопродуктів у 53 рази на місці аварії″, – написав Фірсов.

Також він зазначив, що проводиться постійний моніторинг місця забруднення, держінспектори знаходяться на місці події.

″Представники Державної екологічної інспекції відповідно до закону і процедур розрахують збиток, нанесений навколишньому середовищу, з подальшим зверненням з претензією про відшкодування завданих збитків. Зараз Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Кримсько-Чорноморського округу разом з представниками АМПУ проводиться повторне обстеження місця аварійної події і повторний відбір проб у зв’язку з появою плям маслянистого складу″, – додав Фірсов.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com