В Одесі продукти з зачинених на карантин дитсадків передадуть багатодітним сім’ям і малозабезпеченим

26.03.2020, 16:12
67635

В Одесі харчові продукти закритих на карантин дитсадків передадуть багатодітним сім’ям та малозабезпеченим.

Читайте також: У Вінниці через хвору на коронавірус медсестру на карантин закрили пологовий будинок – ЗМІ

Як передає УНІАН, відповідне рішення ухвалив сьогодні виконавчий комітет Одеської міської ради. Як зазначила на засіданні виконкому директор департаменту освіти і науки міськради Олена Буйневич, на складах міських закладів освіти, закритих на карантин через поширення коронавірусу, є запас продуктів.

Зокрема, є майже по 3 тонни соняшникової олії і макаронів, по 2 тонни рису, солі, цибулі та моркви, тонна згущеного молока, 4 тонни пшеничного борошна, 1,5 тонни манки, 2,5 тонни гречки, близько 5 тонн цукру, 15 тонн картоплі. Крім того, є запаси ячної крупи, перловки, пшеничної крупи, вівсянки, кукурудзяної крупи, повидла, печива тощо.

Буйневич стверджує, що всі продукти мають відповідний термін придатності і сертифікат якості.

“Ми пропонуємо передати їх департаменту соціального захисту, зокрема територіальним відділам, для того, щоб надати допомогу сім’ям, які перебувають на обліку, і потребують продуктової допомоги”, – сказала вона.

З наведеного переліку продуктів сформовано 3 варіанти наборів. В одному 15 найменувань, у другому – 10, у третьому – 17. Ці продуктові набори відрізняються за складом, але в кожному є основні продукти, такі як масло, сіль, цукор, борошно, гречка, макарони.

Директор департаменту запевнила, що, коли завершиться карантин, постачальники за день до повернення дітей в дитсадки забезпечать установи іншими продуктами.За словами мера Одеси Геннадія Труханова, насамперед ці “пайки” направлять багатодітним сім’ям.

“Також мова йде про соціально-незахищені категорії – літніх людей. У нас таких людей понад 15 тис., які сьогодні гостро потребують допомоги”, – сказав мер.

Він додав, що з наявних запасів (зі складів закладів освіти) можна буде сформувати близько 3 тис. продуктових наборів. Також за допомогою підприємців оформлять 7 тис. наборів, а за підтримки волонтерів – ще 5 тис. “пайків”, які розвезуть нужденним.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com