В Одесі прихильниця “руского міра” на посаді очільниці банку приховала понад 100 млн грн податку (фото)

17.08.2023, 16:01
145258

В Одеській області повідомили про підозру виконувачці обов’язків голови правління одного з українських банків в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Через її злочинні дії до бюджету не надійшло понад 102 млн грн.

Читайте також: Скільки Україна витрачає на війну: Мінфін озвучив суму

Про це повідомили у середу, 16 серпня, в Бюро економічної безпеки України.

“У ході слідства встановлено, що службові особи банку протягом двох місяців умисно не відображали у звітності зобов’язання з податку на додану вартість”, – йдеться у повідомленні.

Під час проведення обшуку в помешканні підозрюваної виявилося, що очільниця банку була пристрасною прихильницею “руского міра”.

Зокрема, у неї вилучили георгіївські стрічки, друковані пропагандистські матеріали, наліпки, вітальні листівки з забороненою символікою комуністичного тоталітарного режиму. Також вилучено газові пістолети, жорсткі диски тощо. Загальна сума вилученого становить майже 600 тисяч грн.

“На підставі зібраних доказів та матеріалів судово-економічних експертиз, вказаній особі повідомлено про підозру. Наразі вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу”, – повідомили у БЕБ.

У прокуратурі Одеської області уточнили, що ухилення від податків відбулося ще у 2015 році, коли підозрювана від імені банківської установи уклала договори з відчуження нерухомого майна банку без відображення податкових зобов’язань з податку на додану вартість.

Як повідомили УНІАН у правоохоронних органах, в ухиленні від податків підозрюють очільницю “Фінбанку” — ліквідованої у 2019 році банківської установи, що належала бюізнесменам Борису Кауфману та Олександру Грановському.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com