В Одесі суддю-хабарника засудили до 9 років в’язниці

7.10.2020, 17:11
86057

Суддю Господарського суду Одеської області заочно визнали винним в отриманні хабаря і засудили до дев’яти років в’язниці та повної конфіскацію майна. Таке рішення прийняв Вищий антикорупційний суд. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Читайте також: В Одесі поліцейський зґвалтував 17-річну дівчину

У повідомленні САП не називається ім’я засудженого судді, але за даними Telegram-каналу Zero Corruption йдеться про Павла Меденцева.

“7 жовтня Вищий антикорупційний суд за участю прокурорів САП оголосив обвинувальний вирок судді Господарського суду Одеської області, обвинуваченого у вимаганні та отриманні 570 тисяч гривень неправомірної вигоди. Винесли вирок судді Олег Коліуш, Ярослав Шкодін та Олег Ткаченко”, – йдеться в повідомленні САП.

Відзначається, що сам Меденцев ховається, тому судовий розгляд і оголошення вироку пройшли без нього.

“У 2014 році його звинуватили у вимаганні та отриманні 570 тисяч гривень від директора приватного підприємства за задоволення позовних вимог у господарській справі, що перебувала у нього на розгляді. Гроші він отримав у три етапи, двічі – безпосередньо в службовому кабінеті”, – йдеться в повідомленні.

Колегія суддів, розглянувши матеріали кримінального провадження, заслухавши свідків та дослідивши докази по справі, визнала суддю винним.

Вироком суду суддя Господарського суду був засуджений до 9 років позбавлення волі з повною конфіскацією майна і зі спеціальною конфіскацією.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com