В Одесі вночі горів чоловічий монастир УПЦ МП (фото, відео)

24.04.2020, 09:33
70472

В Одесі сьогодні вночі горів розташований у курортній зоні Свято-Успенський Одеський чоловічий монастир (УПЦ МП).

Читайте також: На Житомирщині знову спалахнула лісова пожежа

Як повідомили УНІАН у прес-службі Головного управління ДСНС в Одеській області, о 00:40 до служби порятунку “101” надійшло повідомлення про пожежу в будинку на території Свято-Успенського чоловічого монастиря, пише УНІАН.

До місця виклику через 6 хвилин прибули перші пожежно-рятувальні підрозділи.

“На момент прибуття рятувальників спостерігалося загоряння відкритим полум’ям окремо розташованої дерев’яної господарської будівлі. Рятувальники локалізували пожежу о 02:45 і ліквідували о 3:41 на площі 480 кв. м”, – заявили в главку.

Як наголошується, в результаті пожежі вогнем знищено господарську будівлю, дрова, сіно, лакофарбові матеріали в тарі. Не допущено розповсюдження вогню на сусідні будівлі. Загиблих і постраждалих немає.

До ліквідації пожежі пожежно-рятувальні підрозділи залучалися за підвищеним номером виклику в складі 6 одиниць пожежної техніки. Причина пожежі та збитки встановлюються.

У свою чергу в Одеській єпархії УПЦ заявили, що згоріло господарське приміщення площею 1,5 тис. кв. м, пожежі у ньому передувало ще одне загоряння.

“Свідки заявляють про те, що спочатку невідомий кинув пляшки із запальною сумішшю під монастирські машини Toyota Hiace і “ВАЗ-2107″. Займання вдалося одразу загасити силами насельників монастиря за допомогою вогнегасників”, – сказано у повідомленні.

Читайте також: Потужний землетрус сколихнув Хорватію

Як заявляють в єпархії, в цей же час почалася пожежа в господарському приміщенні. Мешканці монастиря, помітивши це загоряння, оперативно викликали пожежну охорону і через 7 хвилин прибули перші розрахунки рятувальників, які приступили до ліквідації пожежі. Так само на місце події прибула оперативно-слідча група Національної поліції.

Повідомляється, що в процесі ліквідації пожежі, допомагаючи співробітникам ДСНС, зламав ногу архімандрит Володимир (Якименко), якого з місця пригоди забрала швидка допомога.

В єпархії наполягають, що на цей час основною версією пожежі у Свято-Успенському Одеському чоловічому монастирі є навмисний підпал.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com