В Одеській області горить Нижньодністровський заповідник: вогонь підійшов до будинків

15.01.2022, 20:31
109273

У Нижньодністровському національному природному парку (Одеська область) є масштабна пожежа, є загроза поширення вогню на дачні будинки.

Читайте також: “Ах, к*рва”: у Польщі олень напав на блогера-мисливця і вибив йому око (відео 18+)

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Головного управління ДСНС в Одеській області, про спалах стало відомо сьогодні вдень. Наразі на місці події працюють рятувальники.

Гасіння вогню ускладнюється через сильний поривчастий вітер і відсутність під’їзних шляхів. Орієнтовна площа загоряння, що спостерігається у заповіднику (близько села Маяки) становить 5 га. Проте поки що невідомо, яку територію охопив вогонь.

“Станом на 17.00 на території національного природного парку, Маяковського територіального товариства Одеського району, горить очерет двома окремими осередками. Площа пожежі встановлюється”, – уточнили в прес-службі.

У зв’язку з сильним поривчастим вітром та розльотом іскор у бік дачних будинків кооперативу Ватер-сіті особовий склад ДСНС залучається до гасіння вогню, щоб не допустити поширення пожежі з плавнів на їхню територію.

Від ДСНС залучено три одиниці техніки та 12 рятувальників.

В адміністрації заповідника підтвердили, що горить велика територія.

“Почало горіти приблизно о 13:00 з двох ділянок – між 40-41 км та між 45-46 км вздовж траси Одеса-Рені. При штормовому вітрі швидкість поширення вогню була миттєвою. Полум’я швидко дісталося котеджного містечка Ватер-Сіті, нижче мосту, затягнуло його димом і рушило до Старого Турунчука (річка на території заповідника – УНІАН)”, – повідомили у національному парку.

Як зазначається, причина та наслідки пожежі встановлюються інспекторами парку та працівниками ДСНС. Наразі відомо, що вигоріли великі території, вогнем знищено великий інформаційний стенд заповідника. Про загиблих птахів та тварин поки не повідомляється.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com