В Одеських лікарнях розпочалося медичне сортування хворих на коронавірус

14.11.2020, 22:19
89123

Медичні заклади Одеси змушені відмовляти в госпіталізації хворим на коронавірус із середньою тяжкістю захворювання, через катастрофічний брак ліжок. Медики приймають лише “дуже тяжких пацієнтів”.

Читайте також: Максим Степанов захворів на коронавірус: стан очільника МОЗ

Як передає Главком, таку заяву зробив колишній головний лікар Одеської обласної лікарні (2005-2010) Сергій Калинчук під час ток-шоу “Право на владу”.

“Те, що сьогодні вже відбувається, називається медичним сортуванням. Тому що ми сьогодні не госпіталізуємо пацієнтів, по суті, із середнім ступенем тяжкості”, – пояснив він.

Зі слів Калинчука, тільки протягом 11 листопада швидка допомога у місті отримала близько 100 викликів до пацієнтів із коронавірусною інфекцією. З них близько 70 осіб потребували госпіталізації.

Як він зауважив, йдеться лише про тих пацієнтів, які в дуже тяжкому стані. Із декомпенсованими супутніми патологіями, важкими гіпертонічними станами й діабетом, яким “і так за визначенням показана госпіталізація”.

Лікар вважає, що скоро така ситуація пошириться й на лікарні інших міст України.

“Два тижні тому ми з вами бачили, як стоять черги зі швидких біля приймальних відділень клінік, які займалися Covid-19. Сьогодні ці черги стали меншими, але завдяки тому, що практично 350 ліжок міських лікарень було перепрофільовано. Це опікове відділення, кардіологія, неврологія тощо”, – пояснив він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com