В окупованому Криму проходять місцеві “вибори”: Україна закликає світ не визнавати їх результати

13.09.2020, 13:21
83982

Міністерство закордонних справ України закликало світову спільноту та міжнародні організації засудити незаконні дії РФ та заявити про невизнання результатів “виборів” в окупованому Криму, а також посилити політико-дипломатичний тиск на Російську Федерацію. Про це йдеться у заяві МЗС України у зв’язку із протиправною організацією та проведенням Російською Федерацією виборів на тимчасово окупованих територіях АР Крим та міста Севастополь.

Читайте також: У Києві через пожежу в багатоповерхівці евакуювали 33 людини, один загиблий

“МЗС України висловлює рішучий протест та засуджує протиправну організацію і проведення Російською Федерацією 13 вересня 2020 року так званих “виборів” до незаконних органів, утворених російською окупаційною адміністрацією на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим та місті Севастополь”, — йдеться у заяві.

У відомстві зазначили, що вважають такі дії Кремля продовженням грубих порушень Російською Федерацією державного суверенітету і територіальної цілісності України.

“Автономна Республіка Крим та місто Севастополь є тимчасово окупованими територіями України, правовий режим яких визначається нормами міжнародного гуманітарного права. Проведення Російською Федерацією псевдовиборів на територіях Автономної Республіки Крим та м. Севастополь є нелегітимним, а їх результати не матимуть жодних юридичних наслідків”, — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Спливло листування “слуг” про продаж квот на місцевих виборах (фото)

“Усі причетні до підготовки та проведення незаконного “голосування” в тимчасово окупованому Криму нестимуть відповідальність згідно із законодавством України. Закликаємо іноземні держави та міжнародні організації засудити незаконні дії РФ та чітко заявити про невизнання результатів так званих “виборів” на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, а також посилити політико-дипломатичний тиск на Російську Федерацію, у тому числі шляхом розширення санкцій”, — додали в МЗС.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com