В окупованому Криму винесено вирок дружині фігуранта “справи Хізб-ут Тахрір”

23.03.2021, 13:17
95734

У підконтрольному Росії Джанкойському районному суді в окупованому Криму 22 березня відбулося повторне засідання у адміністративній справі щодо дружини фігуранта білогірської «справи Хізб ут-Тахрір» Ризи Омерова – Севілі Омерової, – передає Радіо Свобода.

Читайте також: Зеленський виступив із заявою до 75-річниці від дня депортації кримських татар

За словами громадського захисника Айдера Сулейманова, суддя Марія Єрмакова визнала Омерову винною в адмінправопорушенні за вихід на одиночний пікет і винесла їй попередження в якості запобіжного заходу, повідомляє об’єднання «Кримська солідарність».

«На процесі допитали майора поліції Миколу Литвинова. Він стверджує, що інформацію про правопорушення Севілі Омерової за статтею 20.6.1 КпАП РФ він дізнався від співробітників Центру «Е», які моніторили соцмережі. Зокрема, повідомляється, що вони знайшли кілька матеріалів про «правопорушення» жінки, які вони, в свою чергу, переадресували майору поліції для перевірки», – мовиться у повідомленні.

Захисник Омерової заявив, що з вироком не згоден, і збирається оскаржити його та повністю виправдати підзахисну.

«Крім того, Сулейманов повідомив про те, що процес проходив в закритому режимі, незважаючи на зворотні твердження судді. Суддя Марія Єрмакова не допустила до зали суду журналістів, посилаючись на епідеміологічну обстановку і наказ «Про введення режиму підвищеної готовності на території Республіки Крим». Всіх тих, хто прийшов до суду кримських татар співробітники поліції, знімали на відеокамеру», – розповіли у «Кримській солідарності».

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com