В ООН відреагували на ракетний удар Росії по Чаплиному і фактично прирівняли Україну до агресора

26.08.2022, 07:31
126316

В ООН прокоментували ракетний обстріл з боку російських військ по Чаплиному Дніпропетровської області. Там закликали Росію й Україну дотримуватися міжнародного права.

Читайте також: ЗСУ “відкорегували” Антонівський міст у Херсоні та влупили по ворожих командних пунктах з артилерії – ОК “Південь”

Тим самим в організації фактично прирівняли Україну до РФ, яка скоїла воєнний злочин. Таку заяву зробила гуманітарна координаторка ООН Деніз Браун.

Я вражена ударами, в результаті яких вчора загинули і отримали поранення цивільні жителі поблизу залізничної станції Чаплине в центральній Україні. При ударі загинули діти. І загинули там, де вони повинні бути в безпеці – вдома або подорожуючи з сім’ями”, – сказала представниця ООН.

Вона додала, що 24 серпня під час інших ударів по Україні теж гинули цивільні. Інтенсивні обстріли останнім часом фіксувалися у прифронтових містах, зокрема, в Нікополі та Зеленодольську на Дніпропетровщині.

Всі сторони без винятку повинні сумлінно дотримуватися своїх зобов’язань з міжнародного гуманітарного права і постійно забезпечувати, щоб громадяни були захищені, їхні будинки залишалися неушкодженими, а необхідні послуги не припинялися”, – заявила Браун.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com