В ООН заявили, що США мають допомогти повернути українців додому і назвали суму

21.02.2024, 12:33
154533

Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) заявило, що США повинні зберегти фінансування гуманітарних організацій для полегшення кризи біженців, викликаної вторгненням РФ в Україну.

Читайте також: Застрелили і переїхали власним авто: стали відомі дивні подробиці вбивства російського пілота Кузьмінова

Зокрема, УВКБ ООН потрібно $993 млн для фінансування реагування на кризу з українськими біженцями, пише Reuters.

Там пояснили, що в цілому $600 млн було виділено на ремонт будинків і надання допомоги, щоб ті, хто виїхав, могли повернутися додому в Україну, але до теперішнього часу профінансовано тільки 13% цієї суми. Філіп Леклерк, директор УВКБ ООН в Європі акцентував, що організація приділяє пріоритетну увагу ремонту будинків.

Він зазначив, що більшість українських біженців висловили бажання повернутися додому, але ракетні удари і невизначені економічні перспективи заважають їм це зробити.

Він підкреслив, що в ООН уважно стежать за ситуацією в США, які є основним спонсором організації. “Держдепартамент повинен отримати додаткові бюджетні можливості, в тому числі для допомоги Україні, яка ще не схвалена Конгресом. Частина цієї підтримки може бути направлена УВКБ ООН та іншим агентствам ООН для підтримки українських біженців”, – висловив думку Леклерк.

За його даними, США вносять понад 30% бюджету УВКБ ООН, а іншими провідними донорами є Євросоюз, Німеччина і Японія.

“Нам знадобиться та щедрість, яку ми спостерігаємо в усьому світі, щоб продовжувати надавати допомогу Україні, поки триває війна”, – сказав Леклерк.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com