В Парижі ісламіст з ножем і молотком напав на перехожих, є загиблий

4.12.2023, 09:32
150774

У Парижі чоловік вбив німецького туриста та поранив ще двох перехожих, ймовірно, діючи з терористичною метою.

Читайте також: РПЦ випустила дитячу книгу із військовою пропагандою

Про це повідомляє BBC.

Напад стався біля Ейфелевої вежі близько 21:00 за місцевим часом у суботу. 26-річний громадянин Франції іранського походження, який вже потрапляв в поле зору служб безпеки, напав на перехожих з ножем.

Він смертельно поранив німецького туриста, який гуляв з дружиною. Життя жінки врятував таксист, що був поряд. Після цього нападник втік через найближчий міст на інший берег річки Сена. Там він напав ще на двох людей, зокрема вдаривши 66-річного британця молотком в око.

Лише тоді на місце прибула поліція, якій вдалося затримати агресора, застосувавши проти нього електрошокер. Двом постраждалим – французу віком близько 60 років і британському туристу – надали допомогу екстрені служби, їхньому життю нічого не загрожує.

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен розповів, що нападник кричав “Аллаху Акбар”, що по-арабськи означає “Бог – великий”. Після затримання він розповів поліцейським, що засмучений тим, що “так багато мусульман гине в Афганістані та Палестині”. Також він висловив переконання, що Франція причетна до смертей палестинців у Газі.

Поліція повідомила, що чоловіка звільнили з в’язниці в 2020 році після чотирьох років відбування покарання за планування нападу, і він мав проходити лікування від психічних проблем.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com